WEBINAR: Postavitev lastne sončne elektrarne na različnih tipih ravnih streh

BREZPLAČNI WEBINAR

Učinkovita toplotna izolacija stavbe je nujen predpogoj za varčevanje z energijo. Proizvodnja lastne električne energije na strehi pa nam omogoča še večje prihranke.
Image
KDAJ? 17. 10. 2023 ob 10. uri
KJE? Preko spleta (ZOOM)

PRIJAVA NA WEBINAR

Sodobna arhitektura je v zadnjih letih prinesla množično gradnjo ravnih streh na industrijskih, trgovskih in tudi številnih javnih objektih. Ker je poraba električne energije pri teh uporabnikih velika, jih vedno več išče rešitve med obnovljivimi viri energije. In ena izmed njih je zagotovo postavitev lastne sončne elektrarne, ki lahko z ustreznim dimenzioniranjem prispeva k znatnemu zmanjšanju stroška za električno energijo.

Za tovrstno investicijo se še vedno odločajo številna podjetja, pa tudi lastniki individualnih hiš. Na tokratnem webinarju bomo s strokovnjaki govorili o možnostih postavitve sončne elektrarne oziroma fotonapetostnih panelov na različnih tipih ravnih streh. Dotaknili se bomo novogradenj, ker pa so številne ravne strehe potrebne energetske prenove in se ob tem pojavi tudi ideja o namestitvi fotonapetostnih panelov, vam bomo predstavili primere dobrih praks tudi za tovrstne projekte.

Na webinarju se nam bosta pridružili ga. Tjaša Prelog iz podjetja BISOL Group, d. o. o., in ga. Tanja Herr, strokovnjakinja za ravne strehe iz podjetja FIBRAN, d. o. o.

Vabljeni k ogledu! Predavanji bosta potekali v slovenskem in hrvaškem jeziku.

PROGRAM:

10:00–10:20: Kako načrtovati ravno streho, da bo ta primerna za postavitev lastne sončne elektrarne
PREDAVATELJICA: Tanja Herr, FIBRAN, d. o. o.

10:20–10:40: Zahteve za postavljanje sončnih elektrarn na strehe objektov
PREDAVATELJICA: Tjaša Prelog, BISOL Group, d. o. o.

Prijava na webinar je BREZPLAČNA, udeležba na webinarju pa vam prinaša eno kreditno točko s strani Inženirske zbornice Slovenija (IZS) in Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS). Število mest je omejeno.

Prijave na webinar so zaključene.

Komu je webinar namenjen?

  • Projektantom, arhitektom, načrtovalcem
  • Izvajalcem ravnih streh
  • Investitorjem in njihovim predstavnikom
  • Vsej strokovni javnosti

Kaj boste pridobili z udeležbo?

  • Ker vam bomo predstavili nove trende izvedbe trajne, funkcionalne in energijsko učinkovite ravne strehe.
  • Ker vam bodo naši strokovnjaki podali priporočila, koristne nasvete ter predstavili primere dobrih praks, ki jih boste lahko vključili v svoj projekt.
  • Ker boste lahko tudi sami postavili vprašanje predavateljici ali gostu, saj bo spletni seminar potekal v živo.