Sanacija balkona

Pri vsaki sanaciji stavbe je nujna tudi sanacija balkona. Vendar je ta del pogosto problematičen, saj običajno nimamo prav veliko prostora oziroma zadostne višine, da bi lahko brez težav nanesli vse potrebne sloje in še 5 cm cementnega estriha. Nikakor ne smemo izpustiti toplotne izolacije okoli balkona, saj bi s tem ustvarili močan toplotni most, ki bi v nekaj letih povzročil madeže in plesen na steni pri balkonu. Zato potrebujemo novo rešitev.

V tokratni študiji sanacije smo obravnavali balkon, kjer smo se srečali prav s to težavo – prenizko razpoložljivo višino do roba balkonskih vrat. Najpreprostejša rešitev z debelo toplotno izolacijo in vsaj pet centimetrov debelim slojem cementnega estriha že v osnovi ni bila mogoča. Rešitev, ki smo jo posledično uporabili, pa nam je omogočila, da smo nanesli vse pomembne sloje znotraj dovoljene višine in hkrati upoštevali vsa ključna pravila gradbene stroke, ki jih pri sanaciji balkona ne smemo prekršiti.

Slika 1: Stanje, preden smo se lotili sanacije, odstranjeni vsi obstoječi elementi

KAKO JE POTEKALA SANACIJA

Preberite, kako smo se korak za korakom lotili sanacije in kakšen sistem oz. sosledje elementov smo izbrali. Prav tako preverite, na katera pravila gradbene stroke smo morali biti pri sanaciji še posebej pozorni, da kasneje ne bi naleteli na težave.
Toplo priporočamo, da se pred sanacijo vedno posvetujte s strokovnjakom. Zato izkoristite našo brezplačno strokovno pomoč. Pišite nam in pomagali vam bomo načrtovati sanacijo ali novogradnjo ravne strehe.

Slika 2: Stanje po izvedeni sanaciji

Imate še kakšna vprašanja v zvezi s sanacijo in aplikacijami toplotnih izolacij? Vprašajte Fibranove strokovnjake, ki vam bodo z veseljem BREZPLAČNO pomagali in svetovali.

dokument Sanacija balkona

Študija primera
Stiska z višino: kako uspešno sanirati balkon?

Prenesi dokument

Povezane vsebine

Vsi nasveti na enem mestu

Vpišite e-naslov in redno vas bomo obveščali o novostih s področja pasivne gradnje in o tem, kaj morate vedeti o energijsko učinkoviti gradnji.